Εύκολη στερέωση σε μονωμένο τοίχο με τά «έξυπνα» αγκύρια Εύκολη στερέωση σε μονωμένο τοίχο με τά «έξυπνα» αγκύρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Εύκολη στερέωση σε μονωμένο τοίχο με τά «έξυπνα» αγκύρια

 
Η θερμοπρόσοψεις σε κτίρια είναι μια εξωτερική θερμομόνωση ή ένας μονωτικός/προστατευτικός μανδύας που περιβάλλει τις όψεις του κτιρίου προστατεύοντάς το έτσι από την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες και δυσμενείς κλιματολογικούς παράγοντες.



 Παράλληλα προσδίδει υψηλή αισθητική αξία. Αυτός ο προστατευτικός μανδύας δεν πρέπει να καταστρέφεται με ανεξέλεγκτες διατρήσεις (δημιουργώντας θερμογέφυρες) ή με ειδικές κατασκευές (πατέντες) με σκοπό να στηριχτούν διάφορα αντικείμενα .


Αγκύριο με θερμοδιακοπή Thermax
Η ανάγκη για στήριξη μεγάλων φορτίων σε θερμοπροσόψεις δημιούργησε το Thermax.

 Ο σχεδιασμός του επιτρέπει να στερεωθούν μεγάλα φορτία (π.χ. τέντες ή εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών) χωρίς να τραυματιστεί η θερμομόνωση. Έχοντας ειδικό πλαστικό κώνο με θερμοδιακοπή, αγκυρώνει με ασφάλεια στο δομικό υλικό, ενσωματώνεται στην μόνωση και επιτρέπει την εργασία εξωτερικά με σπείρωμα της επιλογής σας.

Αγκύριο στερέωσης FID σε μόνωση

Το αγκύριο FID είναι ένα "έξυπνο"’ αγκύριο για τη στήριξη μικρών φορτίων, που έχει σχεδιαστεί για να στερεώνει απευθείας στη μόνωση (πολυστερίνη) χωρίς να χρειάζεται να γίνει διαμπερής διάτρηση ώστε να συναντήσουμε το τούβλο ή σκυρόδεμα.



Με τον τρόπο αυτό στερεώνουμε μικρά φορτία όπως κάμερες ασφαλείας, φωτιστικά, πινακίδες, κλπ. χωρίς να χρειάζεται να διαπεράσουμε την μόνωση και να στηρίξουμε στην τοιχοποιία δημιουργώντας θερμογέφυρα.

Η στήριξη σε μονωμένους τοίχους με μεταλλικά αγκύρια ή προβόλους δημιουργεί θερμογέφυρες, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια θερμότητας και μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη μούχλας στην εσωτερική πλευρά τους.

Για μικρά φορτία (έως 20 κιλά) η fischer προσφέρει το «έξυπνο» αγκύριο FID που μπορεί να στηρίξει απευθείας στην πολυστερίνη χωρίς να την διαπερνά. Δίνει πολύτιμη λύση σε θέματα στήριξης για κάμερες ασφαλείας, φωτιστικά, πινακίδες, κλπ.

Για μεσαία φορτία (π.χ. στερέωση φωτιστικών ή υδρορροών) υπάρχει το σύστημα fischer Themax 8-10.
Το σετ περιλαμβάνει πλαστικά (νάιλον) βύσματα (ούπα) και γαβλανισμένο ντιζοστρίφωνο με ειδικό κώνο στο τέλος από πλαστικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού (πολυαμίδιο).

Ο κώνος αυτός έχει υποδοχή για ακόμα ένα νάιλον βύσμα για την στερέωση στην θερμοπρόσοψη. Συνίσταται για τη στερέωση υδρορροών, φωτιστικών, κλπ.

Περισσότερα στο: www.fischer.gr