Συμβαδίζει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση σας με την εποχή μας? Συμβαδίζει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση σας με την εποχή μας?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Συμβαδίζει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση σας με την εποχή μας?


 

Με τη μέση διάρκεια ζωής ενός σπιτιού στα 35 χρόνια και με τους γρήγορους ρυθμούς εξέλιξης της τεχνολογίας, η απάντηση είναι πιθανόν όχι.


 Σε πολλά σπίτια υπάρχει το φαινόμενο της υπερφόρτωσης λόγο των πολλών συσκευών και φορτίων που βρίσκονται συνδεδεμένα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, προκαλώντας βλάβες που θα μπορούσαν εύκολα να προληφθούν με ένα νέο ηλεκτρολογικό πίνακα.

Τα προβλήματα

Οι παλιοί ηλεκτρικοί πίνακες μπορεί να οδηγήσουν σε πολλαπλά προβλήματα μεταξύ των οποίων είναι...

Φώτα που τρεμοπαίζουν?
Παρατήρησες αυξομειώσεις στην ένταση του φωτισμού; Μπορεί να οφείλεται σε μεταβολές της τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή σου. Όμως αν οι γείτονες στην πολυκατοικία σου δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα ίσως οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα βλάβης ή φθοράς της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού σου. Πρόσεξε το γιατί οι αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος μπορεί να καταστρέψουν τις ηλεκτρικές σου συσκευές σου!!!

Διακόπτες  που σπινθυρίζουν ή ασφάλειες που συχνά πέφτουν?
   

Σπινθήρας είναι η λάμψη που δημιουργείται όταν συνδέεις ένα καλώδιο στην πρίζα. Είναι συνηθισμένο να παρουσιάζονται μικροί σπινθήρες όταν πρωτοσυνδέσεις μια συσκευή, ωστόσο οι μεγάλοι σπινθήρες υποδεικνύουν πρόβλημα στην πρίζα ή το κύκλωμα. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην καλωδίωση, σε υπερφόρτωση ή σε ελαττωματική συσκευή. Αν αρχίσει να σου μυρίζει καμένο τότε τα πράγματα είναι σίγουρα ανησυχητικά τα πράγματα.

Η ανάγκη για να απενεργοποιήσετε μια συσκευή ώστε να 
χρησιμοποιήσετε μια άλλη γιατί  πέφτει η ασφάλεια στο ηλεκτρολογικό σας πίνακα?

Λιωμένα ηλεκτρικά καλώδια?
Αν αρχίσει να σου μυρίζει καμένο τότε τα πράγματα είναι σίγουρα ανησυχητικά τα πράγματα.
  Ελαττωματικές ασφάλειες που αποτυγχάνουν να πέσουν, με αποτέλεσμα βραχυκυκλώματος, υπερθέρμανσης και πυρκαγιάς?


Εν ολίγοις, παλαιοί ηλεκτρολογικοί πίνακες οδηγούν σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας για την οικογένεια και την περιουσία σας.

Τα σημάδια που αποδεικνύουν πώς το σπίτι σας έχει ανάγκη από νέο ηλεκτρολογικό πίνακα;
Διάβρωση ή σκουριά στους διακόπτες, στις ασφάλειες ή και στο πλαίσιο του πίνακα.
Η υπερθέρμανση των ηλεκτρικών αγωγών.
Συσκευές που λειτουργούν σε λιγότερη ισχύ από την προκαθορισμένη ισχύ του κατασκευαστή.

Η ανάγκη προσθήκης νέας ηλεκτρικής γραμμής για μεγάλα φορτία όπως, κεντρική θέρμανση και κλιματισμό, σόμπες, τον εξοπλισμό ηλεκτροπαραγωγής(γεννήτριας ρεύματος) και άλλα πολλά.

Ο πίνακας δεν είναι εξοπλισμένος με αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ προστασίας ο οποίος είναι υποχρεωτικός βάση Υπουργικής Απόφασης ΦΕΚ 1222/΄Β/05-09-06 .

Ακριβώς επειδή δεν ζείτε πλέον σε ένα σπίτι του μεσαίωνα δεν σημαίνει ότι ο ηλεκτρολογικός σας πίνακας είναι ασφαλής …

Μην “παίζεις” με την ασφάλειά σου! Εάν παρατηρήσεις κάποιο από τα προηγούμενα σημάδια, καλό θα ήταν έστω για προληπτικούς λόγους να απευθυνθείς σε έναν αξιόπιστο ηλεκτρολόγο!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε, με τη σειρά, τη διαδικασία που ακολουθείται για την αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα.








Τα σπίτια με πίνακες που είναι εγκατεστημένοι τη δεκαετία του 1980 και παλαιότερα  ενδέχεται να περιέχουν συστατικά που έχουν επιδεινωθεί λόγο παλαιότητας .

το είδα εδώ