Tο σύστημα αυτοματισμού Fibaro Tο σύστημα αυτοματισμού Fibaro

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Tο σύστημα αυτοματισμού Fibaro



Το σύστημα Fibaro αποτελεί ένα νέας τεχνολογίας σύστημα αυτοματισμού που σας προσφέρει πολλές δυνατότητες να ελέγχετε το σπίτι σας και να φροντίζετε την οικογένειά σας ακόμη και εξ αποστάσεως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Είναι το σύστημα που θα μετατρέψει την κατοικία σας σε ένα μοναδικά έξυπνο σπίτι!



Τι είναι το σύστημα αυτοματισμού Fibaro;

Είναι ένα σύστημα συσκευών τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες δουλεύουν συστημικά αλλά και ανεξάρτητα η καθεμιά, έτσι ώστε να συντελούν στη βέλτιστη συνδυαστική λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού σας

Οι συσκευές 

Οι συσκευές που μπορεί να περιλαμβάνει το σύστημα είναι το κέντρο ελέγχου, ανιχνευτή κίνησης, ανιχνευτή καπνού, ανιχνευτή νερού, μαγνητική επαφή, πρίζες, dimmer, διακόπτες αλλά και οποιαδήποτε συσκευή την οποία επιθυμείτε να συνδέσετε στο σύστημα. πχ. μια ή περισσότερες κάμερες παρακολούθησης.

Τι μπορεί να κάνει το σύστημα;


Το σύστημα Fibaro είναι ένα σύστημα αυτοματισμού που μπορεί να ελέγχει την κατάσταση κάθε ηλεκτρικής συσκευής ξεχωριστά και αν είναι απαραίτητο να σας ενημερώνει για κάποιο περιστατικό. Είναι το μοναδικό σύστημα στην αγορά το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι ποιο ακριβώς σημείο είναι ανοιγμένα τα στόρια του παραθύρου ενός δωματίου ή η τέντα της βεράντας!



Κάνει αυτόματες ενημερώσεις (updates) και στέλνει αντίγραφα αποθηκευμένων λειτουργιών τα οποία αποστέλλονται αυτομάτως σε εξωτερικούς servers.

Το σύστημα Fibaro σας παρέχει έγκαιρη ενημέρωση αν παρουσιαστεί ανάγκη για αλλαγή μπαταρίας κάποιας συσκευή του συστήματος. Ακόμη, σε περίπτωση που έχετε φύγει για διακοπές και έχετε ξεχάσει να σβήσετε τη θέρμανση, το έξυπνο σπίτι σας θα σας ενημερώνει άμεσα ρωτώντας σας αν θέλετε να απενεργοποιήσει τη θέρμανση για εσάς!


Η κατοικία σας θα είναι πραγματικά ένα έξυπνο σπίτι!



Με το σύστημα Fibaro, μπορείτε μόνοι σας να δημιουργήσετε σενάρια λειτουργίας και να ρυθμίσετε την επικοινωνία μεταξύ συσκευών, σύμφωνα με συγκεκριμένα συμβάντα, χωρίς να χρειαστεί να καλέσετε κάποιον ειδικό. Μπορείτε να κάνετε τις ρυθμίσεις άμεσα και αν το αποτέλεσμα δε σας ικανοποιεί, μπορείτε να αλλάξετε ξανά το σενάριο λειτουργιών!


Είναι το μοναδικό σύστημα αυτοματισμού που σας επιτρέπει μέσω εφαρμογής να αλλάξετε την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών και τα σενάρια λειτουργίας από οποιονδήποτε υπολογιστή, ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδικό λογισμικό ή την ανάγκη να καλέσετε κάποια τεχνική υπηρεσία!

Το σύστημα αυτοματισμού Fibaro χρησιμοποιεί το επαναστατικό πρωτόκολλο Z-Wave.

Τί είναι το Z-Wave;


Το Ζ-Wave είναι ένα καινοτόμο, ασύρματο πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται σε συστήματα οικιακού αυτοματισμού. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως θερμοστάτες, συναγερμούς, φωτισμό, κλιματισμό και μονάδες εξαερισμού, ή σε ηλεκτρονικές συσκευές ήχου και εικόνας.


Χάρη στο πρωτόκολλο Ζ-Wave το σύστημα Fibaro αποκτά το εξής σημαντικό πλεονέκτημα: οι συσκευές δε συνδέονται μόνιμα στην υποδομή του κτιρίου, οπότε δε χρειάζεται καλωδίωση! Έτσι σε περίπτωση ανακαίνισης του σπιτιού σας, μπορείτε να επανατοποθετήσετε σε νέα σημεία τις συσκευές Fibaro. Η κάθε συσκευή θα ενημερώσει από μόνη της το κέντρο σχετικά με τη νέα της θέση και θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος.


Οι μικρού σχεδιασμού συσκευές Fibaro που χρησιμοποιούνται μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιονδήποτε διακόπτη τοίχου, πίσω από ένα διακόπτη φώτων, διακόπτη ρολών, κλπ και είναι συμβατές με κάθε ηλεκτρικό σύστημα.

Fibaro και ασφάλεια


Στο σύστημα Fibaro μπορεί να ενσωματωθεί οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα συναγερμού ή κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Κάθε μέρος του συστήματος μπορεί επίσης να λειτουργεί ανεξάρτητα από το κέντρο Home Center.






To Home Center 2 είναι ο εγκέφαλος του συστήματος Fibaro, ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος αυτοματισμού τεχνολογίας Z-Wave. Το Home Center 2 σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της Fibaro, έτσι ώστε να προσφέρει δυνατότητες που δεν προσφέρονται από άλλα παρόμοια συστήματα. Το Home Center 2 επαναπροσδιορίζει τον οικιακό αυτοματισμό με βάση την τεχνολογία Z-Wave και προσφέρει αληθινή ευφυΐα.

Εάν το κέντρο έχει υποστεί κάποια πιθανή ζημιά και το σύστημα αυτοματισμού Fibaroανιχνεύσει π.χ.μια πυρκαγιά, κάθε συνιστώσα του συστήματος θα αποφασίσει ανεξάρτητα αν θα σηκώσει στόρια, αν θα ανοίξει παράθυρα, πόρτες, αν θα ενεργοποιήσει το σύστημα ανίχνευσης καπνού, εξαερισμού,κ.λπ. Δεν χρειάζεται καμία σύνδεση VPN ή στατική διεύθυνση IP για τον εξ αποστάσεως έλεγχο του συστήματος!


Το έξυπνο σπίτι θα φρόντίζει για την ασφάλειά σας με το μοναδικό σύστημα Fibaro!